Начало / Крими / 83 кг незаконен тютюн открит в два автомобила, със собственици от Буковлък

83 кг незаконен тютюн открит в два автомобила, със собственици от Буковлък

На 15 юли 2017 година около 07:00 часа в град Плевен на улица „Върбишко шосе“ служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Плевен  спират „Опел зафира“, управляван от 48-годишен от село Буковлък.  При извършената полицейска проверка в лекия автомобил в багажното отделение е установена пазарска чанта, съдържаща около 11 кг нарязан тютюн. Листната маса е предадена с протокол за доброволно предаване от возещата се в автомобила пътничка – 53-годишна от село Буковлък. Нанесената щета на държавния бюджет от невнесе акциз е в размер на около 1670 лв.

По-рано същия ден, около 06:10 часа, на същата улица в Плевен е спрян  „Фолксваген Пасат“, управляван от 33-годишен от село Буковлък. При извършената полицейска проверка в лекия автомобил в багажното отделение се установени 12 черни полиетиленови чувала, съдържащи нарязан тютюн с общо тегло около 72 кг. Листната маса е предадена с протокол за доброволно предаване от водача. Нанесената щета на държавния бюджет от невнесе акциз е в размер на около 10 900 лв.

По двата случая е уведомен дежурен разследващ полицай при ОД на МВР – Плевен и е образувано досъдебно производствоРаботата по досъдебното производство продължава разследващ полицай.          

За infoPleven

Прочетете също:

Юноша на СКБ Изобор е вицешампион на България при мъжете

Пореден връх за юношата на плевенския СКБ Изобор – Иво Илиев. Възпитаникът на треньорите Петър ...