Акценти
Начало / Икономика / 80 работни места за младежи и трайно безработни по нов проект

80 работни места за младежи и трайно безработни по нов проект

„Нова перспектива” е новостартиралият проект по Закона за насърчаване на заетостта, който дава шанс на 80 безработни младежи до 29 г. и трайно безработни, регистрирани повече от година в Бюрото по труда да започнат работа. Осигурените работни места са в консревната промишленост, като голяма част от тях са в „Сторко”, съобщиха днес от Бюрото по труда в Плевен.

Наетите по проекта ще преминат 30 часа мотивационно обучение и още 300 часа професионално обучение, за който срок ще получават по 8 лв. на ден. Завършилите успешно обученията ще започнат стаж за срок от три месеца. По проекта е предвидено да получават минималната работна заплата и задължителните осигуровки към нея.

До момента в Бюрото по труда са набрани 40 безработни отговарящи на изискванията от Плевен и Долна Митрополия. Проектът е представен и в село Буковлък.  „За съжаление набирането на кандидати върви трудно, тъй като безработните до 29 г. търсят по-платена работа, а другата група – трайно безработните, са изгубили трудови навици и нямат мотивация”, обясни директорът на Бюрото по труда Недко Лачев.

Прочетете също:

Главният оперативен директор на LEONI се срещна с кмета Георг Спартански

Главният  Оперативен  Директор и член на Борда на Директорите на LEONIWSD Инго Шпенглер се срещна ...