Акценти
Начало / Последни новини / 80 медала за Шотокан карате клуб „Спартак 14“ на Купа Плевен

80 медала за Шотокан карате клуб „Спартак 14“ на Купа Плевен

24 златни, 22 сребърни, 34 бронзови медала спечелиха на поредното издание на Националния турнир Купа Плевен 2017 г. 56-мата състезателите на плевенския Шотокан карате клуб „Спартак 14“.

През изминалия уикенд нашия град бе домакин на тази проява, включена в календара на БФШ Карате-до и Община Плевен. Турнирът се организира от Шотокан карате клуб „Спартак 14“, който бе представен и от най-много състезатели – 56.

Провеждането на турнира се осъществи с помощта на БФШКарате-до, WSKF-България, по  чиито правилник се проведе турнира, и Община Плевен.

В турнира бяха поканени 11 клуба, които изявиха над 160 състезатели с отлично ниво на подготовка.

Официални гости на състезанието бяха Ал.Славков- Президент на БФШКарате-до, Атанас Кършев-Гл.експерт на ММС, Сенсей Г.Георгиев-Джоси- 7 дан. Гл. инструктор на WSKF-България и председател на техн.комисия на БФШК и Таня Митранова – гл. експерт по спорт на Община Плевен.

Състезателите на „Спартак 14“ (клуба –домакин)  спечелиха 24 златни, 22 сребърни и 34 бронзови медала от битките в двете състезателни дисциплини Шотокан ката и Шобу Ипон кумите.

Едни от най-добре представилите се състезатели – със златни медали и в двете дисциплини, са: Гергана Атанасова- 13 г., Константин Василев- 9 г. и Анатолий Стефанов- 9 г. Тримата пребориха безапелационно конкуренцията в своите възрастови групи и категории.

При най-големите се откроиха Петя Николова- 1 кумите 16-17 девойки, Екатерина Ядкова- 1 м. Ката девойки 16-17 г., Елка Панайотова – 1 място кумите девойки 14-15 г., Габриел Рупчански – 1 място кумите юноши 14-15 г. и Калин Стефанов, който грабна златото в най-престижната възраст –мъже, кумите 1 място.

Много са още имената на призово класиралите се състезатели: Ивайло и Великослав Василеви, Станислав и Петър Станчеви, Георги Цветанов, Далия Гочева, Камен Горанов, Петър Радоловски, Тихомир Тодоров, Ален Филипов, Мария Славчева, Стефани Иванова и Васил Брайков-това са имената на състезатели класирали се на 1 място. Не по малко достойно се представиха и останалите състезатели от клуба. Повечето от тях завоюваха сребърни и бронзови медали и в двете дисциплини.

„Идната година, формата на този турнир ще е различен – в него ще участват само състезатели над 10 години по покана. Целта е да се подобри качеството и да се съкрати времетраенето (не повече от 4 часа) на състезанието, като така публиката с удоволствие ще може да проследи целия турнир. Безсмислено е да казвам, че ръководството на клуба изказва благодарност на всички състезатели за спечелените високи отличия, както и за помощта на родителите, без които състезанието нямаше да се осъществи“, заяви Милена Кирниколова.

За състезателите на шотокан карате клуб „Спартак 14“, започва подготовката за Европейското първенство и купа, които ще се проведат в Полша от 13 до 15 април 2018 г.

Прочетете също:

Засилен интерес към кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и утре“ в Плевен

Студенти и ученици от Плевен се включиха в кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и ...