Начало / Крими / 78 кг незаконен тютюн иззети за два дни от буковлъшки търговци

78 кг незаконен тютюн иззети за два дни от буковлъшки търговци

При провеждане на специализирани операции на полицията на 21 и 22  август 2015 година в Плевен са открити близо 78 кг незаконен тютюн, продаван от търговци от Буковлък, съобщават от МВР Плевен.

При проведена специализирана операция за ограничаване на разпространението на акцизни стоки без бандерол в района на кооперативния пазар на 21 август са установени  петима улични търговци от село Буковлък. От тях са иззети различни количества незаконен насипен тютюн с общо на нередовната стока 1,900 кг. Съставени са пет акта за нарушения по Наредба № 14 на ОБС-Плевен.

На 22 август 2015 година, също на кооперативния пазар са засечени други петима търговци от Буковлък, от които са иззети 1.050 кг контрабанден тютюн. Съставени са актове по Наредба  № 14 на ОБС-Плевен.

На 22 август 2015 година в 07.15 часа на пътя до село Гривица е спрян за проверка от служители на 01 РУ Плевен лек автомобил „Сеат Толедо“, с водач 46-годишен от село Буковлък.  В багажното отделение са установени три  черени  политиленови  чувала, три бели сезалени чувала, един син сезален чувал, три политиленови чанти – съдържащи раздробен насипен тютюн около 76 килограма. Намерената жълто – кафява тревиста маса е предадена с протокол за доброволно предаване. Уведомен е районен прокурор за престъпление по чл 234, ал.1 от НК Продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

Над 1200 са именици на Антоновден в община Плевен

На днешния Антоновден имениците в община Плевен са  близо 1 220, според справка, предоставена от ...