Акценти
Начало / Образование / 74 абсолвенти от Випуск 2017 изпрати Медицински университет – Плевен

74 абсолвенти от Випуск 2017 изпрати Медицински университет – Плевен

С празнично шествие абсолвентите от Випуск 2017 на Медицински университет – Плевен преминаха тази сутрин от Ректората до площад „Възраждане”, където по традиция отличници на випуска положиха венец пред параклиса мавзолей „Свети Георги победоносец”.  В шествието се включи ректорът на университета проф. д-р Славчо Томов и цялото академично ръководство.  Празникът започна пред Ректората с традиционния ритуал по предаване на символите на Университета.

Той продължи с тържествената промоция 74 млади лекари от 38-мия пореден випуск на Факултет „Медицина”.  Средният успех на Випуск 2017 млади лекари е Много добър 5.27, с висок брой отличници – 25, които ще бъдат наградени с плакет „Отличник” на Факултет „Медицина”, луксозни дипломи и стетоскопи, с които да започнат лекарската си практика.

Първенец на випуска с пълно отличие 6.00 и носител на приза Златен Хипократ е д-р Мартин Петров Караманлиев от град Плевен. Той поздрави своите колеги и отговори на приветствията на ректора проф. д-р Славчо Томов и на официалните гости. Минути преди това д-р Караманлиев сподели, че за него е голяма чест да получи този приз. Младият лекар смята да остане в Плевен и да се занимава с хирургия и с научна работа.

След първите проведени избори студентската общност гласува за най-добрите преподаватели, които ще бъдат официално обявени на церемонията като носители на приза „Най-изявен преподавател 2017“ за Факултет „Медицина“.

По покана на Академичното ръководство на МУ-Плевен специален гост на събитието тази година, който ще се обърне с академично слово към младите лекари от Випуск 2017, е г-н Максим Бехар, международен експерт по публични комуникации и президент на световната ПР организация ICCO.

Прочетете също:

Общо сътрудничество обсъдиха младежи от Представителството на студентските съвети с кмета Георг Спартански

Възможности за съвместно сътрудничество обсъдиха на среща с кмета Георг Спартански членове на Изпълнителния съвет ...