Начало / Култура / 738 заявления за кандидатстване след 7-ми клас подадени в Плевен

738 заявления за кандидатстване след 7-ми клас подадени в Плевен

Днес излязоха обобщените резултати за броя на учениците от Плевенска област, които ще участват в първото класиране за прием след 7-ми клас. Общят брой на подадените заявления в областта е 951, научихме от Снежана Георгиева отРегионалния инспекторат по образованието в Плевен. В община Плевен заявления са подали 738 ученици, като от тях 53 са от други области. От останалите общини в областта най-голям е броят на седмокласниците от Червен бряг, които кандидатстват за училища с прием след 7-ми клас. Подадените заявления там са 103. В община Белене заявления са подали 20 седмокласници, в община Долни Дъбник – 25, в община Долна Митрополия – 21. В общините Левски и Гулянци подадените заявления са съответно 19 и 15. В останалите общини по няколко ученика са заявили желание за участие в класирането за училища с прием след 7-ми клас. Единствено в община Искър няма подадено нито едно заявление.

Броят на утвърдените профилирани паралелки в СОУ с прием след 7-ми клас в Плевенска област е 21, а в професионалните гимназиии – 28. От тази година броят на учениците в една паралелка е 26, което означава, че общият брой на местата е 1 274. Така преди още да е започнало класирането става ясно, че ще има закрити паралелки.

Резултатите от първото класиране ще бъдат обявени най-късно до 26 юни. Списъци с приетите ученици ще бъдат изнесени както в РИО, така и в училищата гнезда. Информацията ще бъде качена и на сайта на Регионалния инспекторат.

Прочетете също:

Броени дни до крайния срок за записване в тазгодишния фестивал „Банатски вкусотии”

Наближава крайният срок за подаване на заявки за участие в традиционния фестивал „Банатски вкусотии – ...