Начало / Общество / 70 абитуриенти от област Плевен ще подпомогне тази година Националното сдружение на сираците

70 абитуриенти от област Плевен ще подпомогне тази година Националното сдружение на сираците

За трета поредна година в Плевен ще се проведе Фестивал на красотата, който Националното сдружение на сираците в България организира в подкрепа на абитуриенти в неравностойно положение от област Плевен. Тази година ще бъдат подпомогнати 70 абитуриенти, съобщи на пресконференция днес председателят на сдружението Слави Михайлов. За тях ще бъдат осигурени тоалети и официални обувки за бала. За 12 от абитуриентите вече има спонсори. 7 от тях ще бъдат облечени от народния представител Владислав Николов, който е патрон на инициативата. Другите абитуриенти ще бъдат подкрепени от бизнесмена и общински съветник от Гулянци Цецо Луканов.

От сдружението са изпратили писма до всички кметове в област Плевен с апел да подпомогнат инициативата. Потвърждение вече са направили кметът на Пордим – Детелин Василев, на Белене – Милен Дулев и на Кнежа – Илийчо Лачовски.  Активно ще подкрепим абитуриенти от общините, чиито кметове са поели ангажимент да подпомогнат финансово за бала младежи, подчерта Слави Михайлов. Той изрази увереност, че повече кметове ще откликнат на апела му за подкрепа.

Абитуриентите, които ще бъдат подпомогнати, ще бъдат предложени от директорите на училищата в област Плевен. Директорите имат пълно доверие на инициативата и споделят, че разчитат на нея, за да бъдат подкрепени нуждаещите се младежи, каза Слави Михайлов.

Тази година в подкрепа на Фестивала на красотата ще бъде организиран благотворителен базар на мартеници. Те ще бъдат изработени от деца от §ентъра за настаняване от семеен тип „Изгрев” във Варна, като със събраните средства ще бъде подпомогнат Звездния бал, който се провежда в рамките на Фестивала на красотата. Близо 3 000 мартеници ще бъдат изработени от варненските деца и те ще се продават в Педагогическия колеж, Медицинския университет и Търговски център „Макси”, които за поредна година подкрепят инициативата на Сдружението. Също в подкрепа на инициативата ще е и благотворителния концерт с участието на популярни изпълнители. Той ще се проведе на 27 март в Плевен

Звездният бал ще е в навечерието на 24 май. Партньори на НССБ за организирането му са Регионалното управление по образованието, студенти от  Педагогически колеж и Медицински университет, търговски център „Макси”, парк хотел „Кайлъка”.

Прочетете също:

Силно представяне на Спартак в международен турнир по олимпийско карате

22-мата плевенски състезатели на Спартак-Плевен по олимпийско карате се завърнаха с общо 25 медала от ...