Акценти
Начало / Култура / 6-токласникът Пламен Пенчев спечели конкурса „Музикален фон на стихотворение на Христо Ботев”

6-токласникът Пламен Пенчев спечели конкурса „Музикален фон на стихотворение на Христо Ботев”

 

IMG_0375победител

Пламен Пенчев, ученик в 6 клас на СОУ „Васил Априлов” – Долна Митрополия, спечели голямата награда – грамота и 110 лв., от провелия се днес конкурс на тема  „Музикален фон на стихотворение на Христо Ботев”. Малкият рецитатор спечели и наградата на публиката със своето изпълнение на стихотворението „На прощаване”. Наградата на победителя връчи рапърът Иван Георгиев – Устата.

Общо седем бяха участниците от четири училища – ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен, ПГ по електроника и химични технологии -Плевен, ПГ по хранително-вкусови технологии – Плевен  и СОУ „Васил Априлов” – Долна Митрополия, които се включиха в надпреварата.

Жури с председател Валентина Николова – преподавател по музика в НУ „Христо Ботев” – Плевен и членове – Ивелина Генова, преподавател в ПГРТО – Плевен и майор от резерва Величко Беликов, оценява явилите се кандидати.

Второто място спечели Иво Спасов от ПГРТО – Плевен, който се представи със стихотворението „Моята молитва”. На трето място се класира Гергана Илчовска от ПГЕХТ „Асен Златаров” – Плевен със стихотворението „До моето първо либе”. Освен грамоти те също получиха парични награди, съответно 70 и 50 лв.

IMG_0377конкурс сдружение артилерия

Най-малкият участник в конкурса беше първокласничката Даниела Витанова от СОУ „Васил Априлов”, която се представи със стихотворението „Обесването на Васил Левски” и получи поощрителна награда.

IMG_0381конкурс

Организатор на конкурса е сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов” със съдействието на Военен клуб – Плевен. Посветихме конкурса на 2 юни – Деня на Ботев и на загиналите за нашата свобода и искахме по един нетрадиционен начин да го отбележим и да ангажираме вниманието на учениците с нещо, което е приятно за тях, каза преди откриването на конкурса  председателят на сдружението полк. о.р. Радослав Георгиев.

Прочетете също:

Разкрита е дарителска сметка за възстановяване на Медицински университет – Плевен след пожара 

След огнената стихия, която на 29 септември опожари над 800 кв.м покривна конструкция  на Медицински ...