Начало / Образование / 57 години от създаването си празнува ОУ „Максим Горки” – Левски (снимки)

57 години от създаването си празнува ОУ „Максим Горки” – Левски (снимки)

В тържество на постиженията и таланта се превърна празникът на ОУ „Максим Горки” по повод 57 години от създаването на училището. С експозиция на ученически творби от клубната дейност по проект „Твоят час” и учебните часове по изобразително изкуство в НЧ  „Георги Парцалев-1901” училището посрещна многобройните гости за празника.Сред тях бяха представителите на РУО –Плевен ,Светослава Илиева –ст.експерт по чуждоезиково обучение  и Катя Трифунова – ст.експерт по природни науки, кметът на община Левски Любка Александрова и общинското ръководство.

„Празникът е повод за удовлетворение за постигнатото и доказателство за усилията, търпението и любовта ,които много учители са вложили в израстването на възпитаниците на  ОУ „Максим Горки”. Този празник ни обединява, кара ни да осъзнаем, че трябва да сме заедно- ученици, учители, родители и съмишленици в една общност, защото само така сегашните и бъдещи успехи на децата са гаратирани” , каза в празничното слово директорът Даниела Георгиева.

Вратовръзки с емблемата на училището и грамоти връчи  директорът на 15 ученици,  отличили  се през учебната година в различни области. Конкурсът на училището за „Паралелка на годината”спечели V II „б” клас с класен ръководител Славка Ленкова.

Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави  колектива на училището за дръзновението и всеотдайността , поздрави всяко едно от отличените деца и отличената паралелка, с радост, гордост  и пожелание да продължават напред все така, защото град Левски и България имат нужда от грамотни, просветени  и мислещи българи.

Училището получи поздравителен адрес от името на началника на РУО –Плевен Албена Тотева.

По традиция ОУ „М. Горки” в гр.Левски  отбеляза своя патронен празник с благотворителен спектакъл.Малките актьори на ОУ „М. Горки”, вокална група „Усмивка” и вокална група „Лира”зарадваха  всички с  новият си музикален спектакъл „Котаракът без чизми”.

 С празнична торта, цветя и благопожелания празнува рождения си ден ОУ „М. Горки” в гр.Левски. С 885 лв. /благотворително/ левчелии подкрепиха  бъдещи дейности и проекти на училището.

Прочетете също:

Днес баскетболният Спартак играе с Рилски спортист

Тази вечер в плевенската зала „Балканстрой“, баскетболният Спартак е домакин на Рилски спортист /Самоков/. Двубоят ...