Начало / Общество / 560 тона боклук събраха плевенчани

560 тона боклук събраха плевенчани

4 076 човека от Плевенска община са се включили в инициативата „Да изчистим България” в събота, съобщи днес на брифинг кметът проф. Димитър Стойков. До момента на сметището в Буковлък са извозени 566 тона боклук, като кметът уточни, че извозването на събраните боклуци продължава и днес.

В резултат на активността на гражданите  са почистени петте нерегламентирани сметища, регистрирани на картата на Бтв. Едното е в кв. „Изток” до бул. „Европа”, където чисти  фирма А.С.А. България. Фирма „Астон сервиз” и Пета механизирана бригада премахнаха незаконното сметище на пътя за старата помпена станция в посока към несъществуващия вече Циментов завод. С камарите боклук около Автогара север се справиха работници и служители  от завод „Вапцаров”, а нерегламентираното сметище около телевизионната кула в жк”Дружба” разчистиха от РИОСВ, заедно с живеещите наблизо от квартала. В Мъртвата долина под Панорамата почистиха от фирма „Чистота” и затворници от Плевенския затвор.

Особено дейно в почистването се включват членовете на  Ротари клуб, които почистват района около колелота на входа на Плевен от София. Общо 22 фирми, 10 училища и 5 неправителствени организации са участвали в инициативата  за почистване на общината е обобщената статистика.  С техника се включват, освен всички общински фирми, и частни превозвачи. Активно помагат арендатори, които предоставят безвъзмездно техника на кметствата в общината, за да разчистват и извозват събрания боклук. С тяхна помощ са ликвидирани много незаконни сметища край селата, които не са били отбелязани на картата за разчистване, обясни кметът.

Той изказа благодарност на всички – фирми, организации, граждани, които масово излязоха и се включиха в почистването, ефектът от което е видим за всички.

Прочетете също:

На 1 февруари ще бъде ограничено движението по ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в Плевен

Временно ще бъде ограничено движението, спирането и паркирането на моторни превозни средства по ул. „Св. ...