Начало / Общество / 56 абитуриенти в неравностойно положение ще изживеят своя Звезден бал днес

56 абитуриенти в неравностойно положение ще изживеят своя Звезден бал днес

56 абитуриенти в неравностойно положение от област Плевен – 28 момичета и 28 момчета, ще имат възможност да преживеят своя Звезден бал тази вечер. Той се провежда благодарение на подкрепата от Националното сдружение на сираците в България.

В 18 часа тази вечер участниците в Звездния бал ще преминат в шествие от Общината до Драматичния театър. Преди това младежите ще имат среща с представители на местната власт.

Близо 30 са фирмите дарители, осигурили тоалети и аксесоари за абитуриентите. Подпомогнатите деца са от училища от Плевен, Долни Дъбник, Белене, Кнежа, Никопол, Пордим и село Чомаковци. Техният Звезден бал ще е на 25 април, когато след шествие по централната пешеходна зона на Плевен, те ще имат възможност като истински звезди да минат по червен килим пред Драматичния театър, преди да се отправят към парк-хотел „Кайлъка”, където ще бъде балът им, подарен от Сдружението на сираците. Да споделят този важен момент с тях ще бъдат депутатът Владислав Николов, под чийто патронаж се провежда инициативата, областният управител Ралица Добрева, кметовете на общини, подкрепили инициативата, председателят на ОбС- Плевен – Мартин Митев, представители на фирмите.

 

Прочетете също:

В ОУ „Валери Петров“ пресъздадоха народни обичаи за посрещане на Пролетта

Пролетен празник, с много  песни, стихове и танци, направиха учениците от 2 а, б, в ...