Начало / Крими / 55-годишен драснал клечката на Мазда, още два автомобила гасили огнеборците

55-годишен драснал клечката на Мазда, още два автомобила гасили огнеборците

На 19 октомври 2019 година в 01:32 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е получен сигнал за горящ автомобил в село Върбица на улица „П. Яворов“, казаха от полицията.  Незабавно са изпратени екипи на Първо РУ- Плевен и РДПБЗН- Плевен. Установено е, че гори паркиран лек автомобил „Мазда-3“.  Пламъците са потушени. Извършен е оглед. Изяснено е, че чрез неустановена запалителна течност е запалена предна лява част на МПС. Вследствие на пожара са изгорели преден ляв калник, лява гума, двигателен отсек, предна броня и преден капак. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл.330, ал.1 от НК. Образувано е досъдебно производство. От проведените незабавни оперативни действия е установен и задържан извършителят на деянието – 55-годишен от село Гривица. Той е разпитан в качеството на обвиняем, прави пълни самопризнания, като обяснява механизма на извършване на престъплението. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. За престъпление по чл.330, ал.1 от НК продължава работа разследващ полицай.

На 19 октомври 2019 година в 16:56 часа в Оперативния център на РДПБЗН-Плевен е съобщено за пожар в лекотоварен автомобил „Мерцедес Спринтерс”, уточниха униформените. Инцидентът е станал в село Лозица на улица „Борис Ганев”. Предполагаемата причина за произшествието е късо съединение в ел. инсталацията. Унищожен е двигателен отсек. Пламъците са локализирани и потушени от служители на РСПБЗН-Белене с един автомобил.

На 19 октомври 2019 година в 21:08 часа в РДПБЗН-Плевен е съобщено за пожар в лек автомобил „Фиат Добло” в град Кнежа на улица „Марин Боев”. Предполагаемата причина за инцидента е техническа неизправност, стана ясно от думите на органите на реда. Унищожени са двигателния отсек, преден капак, предна броня, стъкло, фарове, две автомобилни гуми. Пожарът е потушен от екип на РСПБЗН-Кнежа с един автомобил.

Прочетете също:

С карнавално шествие започва програмата на  Община Плевен за 1 юни

Разнообразна програма са подготвили от Община Плевен за най-малките по повод Международния ден на детето ...