Начало / Общество / 45 години от създаването си чества 55-и инженерен полк – Белене

45 години от създаването си чества 55-и инженерен полк – Белене

55-ти Инженерен полк отбеляза своя професионален празник и 45 години от създаването си на 13 септември. Празникът започна с посрещане на бойното знаме на полка и приемане на строя от неговия командир полковник Росен Арабаджиев.
В приветственото си слово той благодари на личния състав за професионализма и труда, които влагат за изпълнението на поставените им задачи. Изказа своята признателност за проявените всеотдайност, упоритост и отговорност в ежедневната професионална дейност и отправи пожелания за здраве, нестихващ стремеж към професионално израстване и неизчерпаеми сили и енергия в реализирането на всяко начинание.


На празника присъстваха кметът на община Белене Милен Дулев, заместник-кметът Малина Ешекова, началникът на Затвора-Белене ст.комисар Павлин Камбуров и гл.инспектор Сергей Кушев – началник на РСПБЗН-Белене.
По случай празника със заповед на началника на отбраната, заповед на командира на Сухопътни войски и заповед на командира на военно формирование 28880-Белене с грамоти и предметни награди бяха наградени военнослужещи, постигнали отлични резултати при изпълнение на служебните си задължения. Грамотите бяха връчени лично от командира на 55-ти инженерен полк полковник Росен Арабаджиев.

Текст и снимки: Антония Стефанова, старши експерт „Връзки с обществеността” към 55-и ИНЖП-Белене

Прочетете също:

Над 1 000 нови случая за денонощие в страната, в област Плевен са 13

Новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас минаха 1 000 и за изминалото денонощие са ...