Начало / Образование / 43 години от създаването си ще отбележи Медицински университет – Плевен

43 години от създаването си ще отбележи Медицински университет – Плевен

С двойна промоция и церемония по награждаване за академично развитие със специална демонстрация на 3Д студиото Медицински университет – Плевен ще отбележи празника си и годишнината от създаването на висшето училище.

Преди 43 години – на 31 октомври 1974 г.,  се е състояло Тържественото откриване на Медицинския факултет в град Плевен. С Решение на Академичния съвет на МУ-Плевен датата 31 октомври е утвърдена като официална за провеждане на празника на висшето училище.

Тази година тържественото честване на празника включва двойна промоция на Випуск 2017 на Факултет „Здравни грижи“ и Медицински колеж, която ще се проведе от 11 часа, на 31 октомври, в зала „Магнум“, Втора клинична база. След което ще има музикален поздрав и коктейл за дипломанти и преподаватели.

На Тържествената промоция на Празника на висшето училище ще се дипломират общо 145 абсолвенти от Факултет „Здравни грижи“ и Медицинския колеж – 70 здравни специалисти от специалностите „Акушерка“ и „Медицинска сестра“ и 75 дипломанти от специалностите „Рентгенов лаборант“, „Медицински лаборант“, „Социални дейности“ и „Помощник фармацевт“. Средният успех на дипломантите на Факултет „Здравни грижи“ и на Медицинския колеж е много добър с отличници на Випуск 2017 Павлина Радева от специалност „Акушерка“ и Даяна Гергова от специалност „Помощник фармацевт“.

Същия ден, от 14 часа, в зала „Амброаз Паре” на Телекомуникационен център ще е официалната церемония по награждане с плакети на представителите на академичната общност на МУ-Плевен, придобили нови академични степени и длъжности през изминалата година.

Общо 32-ма преподаватели на висшето училище ще бъдат удостоени с плакети за академично развитие през изминалата година – един за придобиване на научната степен „доктор на науките“, 11 за придобиване на научната степен „доктор“, 12 за заемане на академичната длъжност „доцент“ и 8 за заемане на академичната длъжност „главен асистент“. За представителите на академичната общност ректорът проф. д-р Славчо Томов ще направи демонстрация на възможностите на новоразкритото 3Д студио за обучение на студенти, докторанти и специализанти.

Прочетете също:

В Плевен започна третото издание на фестивала „Шарено петле”

Днес паркът на Регионалният исторически музей беше изпълнен с детска глъч. Малчуганите и техните родители ...