Начало / Икономика / 41 жени от селски райони получиха шанс за реализация по проект

41 жени от селски райони получиха шанс за реализация по проект

41 жени от малки селища в областите Плевен и Ловеч са преминали обучение, което им дава възможност да откриятпредприемачество алтернативен поминък и да излязат от социалната изолация, на която ги обрича селото и малкият град. Това стана възможно в рамките на проект „Подкрепа за овластяване на жени от селските райони на Северозападна България”, по който от миналата година работи Сдружение „Център Отворена врата” Плевен в партньорство с Фондация „Джендър проект за България”. Целта на проекта е да се подпомогне овластяването на активни жени от селските райони чрез развитие на социалното предприемачество. 

Резултатите от проекта ще бъдат отчетени на конференция, която ще се проведе на 4 юни в Плевен. В нея ще вземат участие  представители на неправителствени организации, държавни институции и местна власт, бизнеса и финансови институции, както и участнички в обученията по проекта, които ще имат възможността да презентират своите бизнес идеи, научихме от Златка Мачева,председател на Сдружение „Център Отворена врата“.

Конференцията ще завърши с откриване на фотоизложба „Успешната жена извън големия град” и ще бъдат връчени награди на най-успешните бизнес идеи на участнички в проекта.

Прочетете също:

Предстои пълно обновяване на бул „Скобелев“, укрепват и сградата на галерия „Бешков“

Едно от най-важните инвестиционни намерения на Община Плевен за тази година е  стартът на основен ...