Начало / Последни новини / 400 състезатели идват в Плевен за купа „Трети март“

400 състезатели идват в Плевен за купа „Трети март“

Около 400 състезатели от близо 20 клуба ще участват в традиционната надпревара по ориентиране за купа „Трети март“, която ще се проведе на 13 март. Състезанието, чийто организатор е плевенският клуб Север /към туристическо дружество „Кайлъшка долина“/ води началото си от 80-те години на миналия век. Започва като градско съревнование между училищата и през годините се трансформира в традиционно национално.
Битките ще са в 13 възрастови групи /от 10 до 60 г./ за жени и мъже плюс OPEN. Прогнозите сочат, че състезанието ще е класно. Доказателство за това са имената на отборите, които са се записали. В Плевен ще са ориентировачите на най-силния български тим през последните години – Узана /Габрово/, който е основният фаворит за трофея. Класа добавят още търновските – Браун тим и Трапезица – 1954, Бачо Киро – 94 /Дряново/, Сърнена гора /Стара Загора/, Компас крос /Русе/, Валди /София/, Хемус /Троян/, Вежен /Тетевен/, Ловеч /Ловеч/ и други.
Домакините залагат на свои възпитаници във възрастовите групи от 10 до 21 години. /По-възрастните ще са заети с организацията и провеждането./
СК Север очаква силно представяне от Лиляна Маринова /Жени 17 г./, Катерина Минкова /Ж 12/, Цветелин Велков /М 14/, Цветелина Цветанова /Ж 14/ и Грета Борисова /Ж 21/.

Грета Борисова - 1
Предстоящата надпревара ще се проведе с подкрепата на Община Плевен, Логатор ЕООД, Илина ООД и ЧЕЗ, който осигурява наградите.
Трасето на тазгодишното издание ще е в района на Бохотската гора, югоизточно от град Плевен. Районът е техничен и полуравнинен. Ще има две видими контроли за улеснение на феновете. Стартът е от 11:00 часа. Награждаването около 14:00 часа на поляната от към село Бохот /бившите птицеферми/.

Цветелин Велков М-14 вдясно

Прочетете също:

В Плевен започна третото издание на фестивала „Шарено петле”

Днес паркът на Регионалният исторически музей беше изпълнен с детска глъч. Малчуганите и техните родители ...