Начало / Здравеопазване / 400 лв. излиза цигарата в заведение

400 лв. излиза цигарата в заведение

Пушач, запалил цигара в заведение, е санкциониран за удоволствието и му е съставен акт за административно нарушение. Други два акта са съставени на управители или собственици на закрити заведения за това, че са допуснали нарушаване на заповедта за забрана на тютюнопушене на обществени места. Това съобщи д-р Ани Симеонова от здравната инспекция в Плевен.

Проблемът е, че засичаме хората, които пушат в заведенията, но не винаги сме с полицаи, за да можем да вземем данните на лицето и да му съставим акт, обясни д-р Симеонова. Затова и се правят съвместни проверки със служители от районните полицейски управления в областта. Тогава при хващане на нарушител /т.е. пушач/ той се глобява задължително и цигарата му излиза „златна” – към 350-400 лв.

През последните две седмици здравните инспектори са извършили контрол на тютюнопушенето в 146 обекта в област Плевен и са проверили 5 постъпили сигнала по темата.

Прочетете също:

И тази седмица инициативата „Да на ваксинацията“ събира гражданите на Плевен

Днес след работна среща с областния управител Марио Тодоров, ръководителя на клуб „Северняците“-Плевен Джейлян Демирев, ...