Начало / Общество / 400 информационни брошури за бежанците раздадоха доброволци от БЧК в Плевен

400 информационни брошури за бежанците раздадоха доброволци от БЧК в Плевен

БЧК

Около 400 информационни брошури за бежанците от Сирия раздадоха трима доброволци от младежката организация на Българския червен кръст в Плевен. Текстът на брошурата гласи: „Ти и БЧК в подкрепа на хората, които не избират съдба на бежанец, а са принудени да напуснат домовете и препитанието си, търсейки сигурност и хуманитарна закрила. Подкрепете бежанците от Сирия!”. В информационните листовки са посочени и начините за набиране на средства: по банков път, с sms на номер 1466 за всички мобилни оператори (на стойност 1 лев) и онлайн дарение на сайта на БЧК.

Желаещите могат да предоставят и дрехи за бежанците, информира Красимир Викторов, щатен специалист от местната доброволческа организация. Единственото условие е дрехите да са изпрани и обработени химически. Те ще се приемат в централата на БЧК – Плевен. Ще бъдат осигурени и бебешки храни. Всички помощи ще бъдат изпращани до центровете, в които са настанени бежанците.

Доброволците очакват с нетърпение да се състои закритата сесия на Общинския съвет в Плевен, на която ще бъде решено дали и къде ще бъдат настанявани бежанци от Сирия в  Плевенско.

 БЧК 1

Прочетете също:

В Плевен палят празничните светлини на 1 декември

С приказния детски спектакъл „Елхичке, засияй над земята, огрей със звездата” ще бъдат запалени празничните ...