Акценти
Начало / Икономика / 40 нови работни места се очаква да разкрие фирма „Сартен”

40 нови работни места се очаква да разкрие фирма „Сартен”

До 40 нови работни места през летния сезон се очаква да разкрие фирма „Сартен България”, съобщи изпълнителният директор Бранимир Младенов по повод 10 години от създаването на предприятието в Плевен. В момента там работят 200 души.

През 2001 г. турската компания „Сартен” купува цехът за производство на метални опаковки и следващата година започва производство. Инвестицията, която турската компания прави, е 5 000 лв., но към днешна дата вложеният капитал вече се измерва на 3 млн. евро, обяви Зеки Саръбекир, председател на „Сартен груп” (на снимката). Оборотът от продажби на „Сартен България” е 40 млн. лева, като 80% от продукцията е за износ. Основна част от нея е насочена за износ в европейски страни.

„Успяхме да направим всичко това благодарение на плевенските граждани. Защото не е важно човек да има машини и сгради, важни са хората, които работят в компанията”, каза Зеки Саръбекир.

По повод 10-годишнината на плевенския клон на компанията 17 от служителите, които са в предприятието от създаването му, бяха отличени с плакети в знак на признателност.

Прочетете също:

Главният оперативен директор на LEONI се срещна с кмета Георг Спартански

Главният  Оперативен  Директор и член на Борда на Директорите на LEONIWSD Инго Шпенглер се срещна ...

Един коментар

  1. М Петров

    Това е лъжа,по скоро изгоноха 40 човека,от колкото да са наели!