Акценти
Начало / Здравеопазване / 4 туберкулози, една дизентерия и един пневмококов бактериален менингит за седмица в Плевенско

4 туберкулози, една дизентерия и един пневмококов бактериален менингит за седмица в Плевенско

4 туберкулози и една дизентерия са били регистрирани през изминалата седмица в Плевенско. За това информират от Регионална здравна инспекция – Плевен. За периода от 29 юни до 5 юли в отдел ПЕК на РЗИ – Плевен са регистрирани общо 28 заболявания, срещу 42 за предходната седмица.
От групата на чревните инфекции са съобщени 13 случая, срещу 12 за предходния период. Те се разпределят между 11 ентероколита – по два в Дисевица и Петърница и по един в Плевен, Червен бряг, Горни Дъбник, Търнене, Тръстеник, Крушовица и Беглеж, един ротавирусен гастроентерит в Плевен и една шигелоза (дизентерия) в Плевен.
От групата на капковите инфекции са съобщени 13 случая, срещу 29 за предходната седмица. Те се разпределят между 4 туберкулози – две в Плевен и по една в Левски и Бреница, 8 варицели – по 3 в Плевен и Долни Дъбник и по една в Одърне и Телиш и един пневмококов бактериален менингит в Плевен.
От групата на трансмисивните инфекции са съобщени два случая – на Лаймски борелиози – по един в Плевен и в Лозица.
Заболяемостта от грип и ОРЗ през периода за Плевен е 50,45%00, срещу 52,39%00 за предходния период, като нивото на заболяемостта е в обичайни за сезона стойности.

Прочетете също:

Избраха кмета Спартански в Регионалния съвет за развитие на общините от Северозападен регион за планиране

Регионален форум за избор на представители на общините от Северозападен регион за планиране в Регионалния ...