Начало / Образование / 39 безработни ще се обучават за техници на ВЕИ по проект на професионална гимназия

39 безработни ще се обучават за техници на ВЕИ по проект на професионална гимназия

Професионална гимназия по електроника и химични технологии “Проф. Асен Златаров”–Плевен започва работа по проект “Осъществяване на професионално и мотивационно обучение на безработни лица, за интегрирането им на пазара на труда” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

По проекта ще бъдат обучени 39 безработни, регистрирани в Бюрото по труда в Плевен по три специалности -„Компютърна техника и технологии” Компютърни мрежи” и „Възобновяеми енергийни източници”. За периода на обучението всички обучаващи ще получават стипендия. Успешно завършилите ще получат удостоверение и сертификат.

При обучението на безработните ще се прилага иновативен интегриран подход, включващ квалификационно обучение по конкретна професия, изочаване на английски език –първо ниво и мотивационно обучение. Заложените по проекта специалности са съвременни, наричат ги специалности на бъдещето, интересът към тях е висок както от потенциални обучаеми лица, безработни лица така и от работодатели, търсещи работници с тези квалификационни умения, обясниха на пресконференция за представяне на проекта . Гимназията поддържа партньорски отношения с редица работодатели в региона в сферата на възобновяемата енергетика и информационните технологии, които допълнително ще оказват съдействие за поддържане на де йностите по проекта.

Проектът ще се реализира с безвъзмездната финансова помощ на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” на стойност  101 280 лв., за период от 10 месеца.

На пресконференцията за представянето на проекта присъства екипът за организация и управление на проекта, с ръководител Калин Йончев – директор на ПГ по електроника и химични технологии “Проф.Асен Златаров”–Плевен., безработни лица, които ще се обучават по проекта,  преподаватели. 

Прочетете също:

За поредна година в ДГ „Еделвайс“ се проведе открит урок по предприемачество

За  девета  поредна година в ДГ „Еделвайс“ – Плевен, днес се проведе открит урок по ...