Начало / Здравеопазване / 335 проверки за тютюнопушене на закрито завършиха без нарушения

335 проверки за тютюнопушене на закрито завършиха без нарушения

Топлото време и отворените летни градини рязко намалиха случаите на констатирани нарушения на забраната за пушене на закрито показват резултатите от месечните проверки на здравните инспектори. През месец май в област Плевен са извършени 335 проверки за тютюнопушене в закрити помещение и не е констатирано нито едно нарушения, сочат данните на РЗИ- Плевен.

Общо за периода в областта са проверени 551 обекта, подлежащи на здравен контрол. Издадени са 24 предписания за подобравяне на хигиенните условия и са съставени 10 акта, информира д-р Ани Симеонова.

През май са извършени проверки на качеството на питейната вода в 34 населени места в областта, като в 7 от тях са констатирани отклонения от нормите.  Разпоредени са проверки от ВиК, извършени са необходимите дезинфекции и последващите проверки не са показали нарушения в качеството на водата. Виновните са санкционирани с актове, уточни д-р Симеонова.

Здравните инспектори са извършвали проверки и за наличие на опасни козметични продукти и стоки за бита. От посочените в писмо на Министерството на здравеопазване опасни продукти не са открити на територията на област Плевен.

Прочетете също:

Два филма за Плевенската епопея ще бъдат излъчени по повод Трети март  

Два документални филма, посветени на Плевенската епопея, ще бъдат излъчени по повод Националния празник на ...