Акценти
Начало / Крими / 32 акта в Търнене и Дисевица за незаконна дървесина

32 акта в Търнене и Дисевица за незаконна дървесина

дърва за огрев

С 32 издадени акта е завършила вчерашната специализирана операция за пресичане и разкриване на незаконна сеч, проведена на  територията на селата Дисевица и Търнене. Служители на Второ РУП – Плевен и горски надзиратели от ТП „Държавно горско стопанство“ – Плевен са извършили проверки, при които са открили складирана незаконна дървесина  – общо 57 кубика, в имотите на 29-годишне, 36-годишен, 31-годишна, 21-годишен,  38-годишен в село Дисевица, 43-годишна, 26-годишен, 49-годишен, 56-годишна, 51-годишна и 34-годишен от село Търнене. Проверките ще продължат.

Също вчера, но в в град Долни Дъбник, при специализирана операция полицаи спират конски впряг, управляван от 30-годишен местен жител. При проверката е установено, че в каруцата мъжът транспортира 1 куб.м незаконно придобита дървесина. По –ксъно  е спрян и друг конски впряг, управялван от 40-годишен от Долни Дъбник. Установено е, че в каруцата са натоварени незаконно придобита 1 куб.м. дърва за огрев.
За престъпление по чл.235, ал.6, във връзка с ал.2, във връзка с ал1 от НК е уведомен прокурор в Районна прокуратура-Плевен. По случаите са образувани бързи полицейски производства.

Прочетете също:

3-годишно с опасност за живота, след като беше блъснато от неправоспособен шофьор в Червен бряг

На 1 август 2020 година около 10.35 часа в град Червен бряг на улица „Християнска“ ...