Начало / Култура / 300 награди от цял свят за талантите от „Колорит” връчват на церемония в галерия „Бешков”

300 награди от цял свят за талантите от „Колорит” връчват на церемония в галерия „Бешков”

Тържествена церемония за връчване на 300 награди, спечелени от малките художници на арт школа „Колорит“ –  Плевен от началото на творческия сезон 2021/2022 ще се проведе тази вечер, 17 май, от 18 часа, в Художествена галерия „Илия Бешков” в Плевен. Награди са спечелени от талантливите колоритчета от световни и международни конкурси за деца и младежи в Япония, САЩ, Франция,  Португалия,  Германия,  Бангладеш, Иран, Индия, Румъния,  Сърбия, Беларус, Турция, Италия, Полша,  Македония и България.

„Арт школа „Колорит“ и през този творчески сезон  триумфира с артистично присъствие и лидерска позиция на световната сцена на детското изобразително изкуство”, сподели арт педагогът Майя Ананиева ден преди церемонията в най-голямата плевенска галерия.

Школата и децата спечелиха най-високите отличия – Гран при,   Златни плакети, Златни медали, Златни палитри, Златни четки, Почетни медали на ЮНЕСКО, Специални награди, призови места за колекции и индивидуално представяне в 16 страни от различни континенти. Рисунки на деца от школата станаха емблематични и бяха отпечатани на кориците на юбилейни каталози, на  плакати и Дипломи, в международни арт календари, станаха рекламни картички на арт фестивали.  Официални покани за участие в световни арт фестивали, пленери и церемонии по награждаване пристигнаха от САЩ, Иран, Португалия, Турция, Сърбия, Германия, Румъния и Република Северна Македония. Десет деца от школата попаднаха в Топ 100 на най-талантливите деца в света в класацията от Международния комитет на най-мащабния онлайн конкурс в света “CHARUMELA“ в Бангладеш, а на ръководителя на школата Майя Ананиева бе присъдена „Награда за най-добър арт педагог в света за 2021“. Три деца са част от „Успелите деца на България 2021“ в класацията на Фондация „Димитър Бербатов“.  Творбите на плевенските малки художници са отпечатани в десетки международни арт каталози на победителите и обикалят света. Прекрасните детски творби са показани в онлайн изложби и арт платформи в различни страни.

Майя Ананиева  през този сезон бе член на международно жури в Беларус. Президентът на Република България Румен Радев изпрати Поздравително писмо до Майя Ананиева и децата от арт школа „Колорит “във връзка с  голямото международно признание, награди и присъствие в света на детското  изобразително изкуство.

„Децата на арт школа „Колорит“ са  истинско богатство  за Плевен и България. Те се превърнаха в най- успешните цветни и красиви посланици на България по света”, със самочувствие от постигнатото заяви Майя Ананиева.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...