Начало / Политика / 300 делегати от цялата страна идват в Плевен за национална конференция на Младежкото БСП

300 делегати от цялата страна идват в Плевен за национална конференция на Младежкото БСП

Плевен ще бъде домакин на Петата национална конференция на Младежката организация на БСП. Това съобщи днес на пресконференция Иван Мандински, зам.-председател на Националната младежка организация на БСП. Този най-важен форум за младежката структура в социалистическата партия се провежда за първи път извън София и фактът, че за това е избран Плевен, е показателен за авторитета, който плевенската структура има, коментира Мандински.

Националната конференция на Младежката организация ще се проведе на 21 март. Гости на форума ще бъдат депутати от БСП, поканени са да присъстват сегашният председател на БСП Корнелия Нинова, както и кандидатите за този пост. Конференцията ще се проведе от 13 часа в ДКТ „Иван Радоев”. Ще бъде избрано ново ръководство на Младежката организация и нов Национален съвет.

Плевенската структура застава зад кандидатурата на сегашния председател на МО на БСП – Николай Бериевски. Ще предложат и шестима кандидати за членове на Националния съвет, съобщи Мандински.

Междувременно тече отчетно-изборната кампания в структурите по места, съобщи Веселин Радев, областен координатор на МО на БСП – Плевен.  Отчита се един успешен мандат, коментира той, като израз на това е изборът на 8 общински съветници от средите на младежите социалисти, както и един кмет и кметски наместник при последно провелите се местни избори. От МО на БСП – Плевен са и двама от членовете на Изпълнителното бюро.

„Постигнахме добри резултати в областта. Във всяко едно населено място имаме по няколко нови членове”, посочи още Радев.

Плановете ни за тази година са да формираме един силен екип, с който да работим да измъкнем младите хора от апатията и да ги накараме да повярват, че може да има промяна и трябва да са активни при гласуване, каза новоизбраният председател на младежката структура на БСП в Плевен –  Антонио Василев.

Представителите на МО на БСП заявиха, че младежкият им ентусиазъм среща подкрепа от страна на опитните социалисти. Това, което те са ни предали, е да спазваме принципи в работата си, казаха те.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...