Начало / Икономика / 30 обекта в Плевен са реконструирани  по проект „Осигуряване на устойчива градска среда”

30 обекта в Плевен са реконструирани  по проект „Осигуряване на устойчива градска среда”

Детски площадки в жк „Мара Денчева“, на улиците „Мануш войвода“ и „Ведрина“, както и в жк „Дружба“ до бл. 319б, и на детска и спортна площадка при бул. „Георги Кочев“, ул. „Гренадерска“ и ул. „Неофит Рилски“ са изградени по проект „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен”, по който Община Плевен работи. По същия проект са ремонтирани девет улици в града – Улица №1 в жк „Дружба“ пред бл. 323, 324 и 328, Улица №2 в жк „Дружба“ пред бл. 312, 313 – 319а, ул.“Ангел Кънчев“, ул. „Ангел войвода“, ул. „Георги Бенковски“, ул. „Москва“, ул. „Люлин, ул. „Страхил войвода“ и ул. „Индже войвода“. Това беше отчетено днес на пресконференция в Община Плевен във връзка с напредъка по проекта, който е финансиран от  Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020г.

Проектът се изпълнява като част от одобрената инвестиционна програма на Община Плевен и включва дейности по инвестиционен приоритет „Градска среда“. Инвестиционните дейности обхващат рехабилитация и реконструкция за обновяване на общо 30 обекта, представляващи: Градска градина и Водна каскада на пл. „Възраждане”, площад „Стефан Стамболов“, детски и спортни площадки, пешеходни мостове и улици.

Участници в пресконференцията бяха арх. Невяна Иванчева – заместник-кмет „Териториално развитие” на Община Плевен, ръководителят на проект „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен“ – Евгени Генов и инж. Марийка Иванова – координатор строителство по проекта.

Ръководителят на проекта подчерта, че с изпълнението на всички дейности по проекта ще бъде създадена екологична  градската среда с подобрени качества на живот и повишена естетичност, ще бъде осигурена достъпност за лица в неравностойно положение. С подобряването на общинската пътна инфраструктура се осигурява по-добра мобилност и превенция на пътни инциденти, и се постига намаляване на вредното въздействие върху околната среда, подчерта още Евгени Генов.

Продължителността на проекта е 30 месеца и е с общ бюджет в размер на 13 844 761,73 лева, които представляват 100% безвъзмездна финансова помощ за Община Плевен. От тях 2 076 714,26 лева е националното съфинансиране и 11 768 047,47 лева е европейското съфинансиране.

Прочетете също:

Денонощие арест за трима пийнали шофьори

На 23 март 2019 година в 02,25 гаса при посещение на ПТП в град Долна ...