Начало / Общество / 30 годишен мъж от Асеновци отива на съд, живял с непълнолетно момиче

30 годишен мъж от Асеновци отива на съд, живял с непълнолетно момиче

Районна прокуратура – Левски е внесла в съда обвинителен акт срещу 30 годишен мъж, живял на съпружески начала с непълнолетно момиче, съобщават от правораздавателната институция.

Обвинението срещу Тодор М. е за това, че през месец декември 2015 г. в частен дом, в с. Асеновци, заживял съпружески с 15-годишно момиче, без да имат сключен брак.

През 2014 г. непълнолетното момиче и обвиняемия се  запознали,  харесали си  и през лятото на 2015г. връзката им прераснала в интимна. Отношенията им се задълбочили и след известно време момичето  забременяло, а  двамата живеели в дома на родителите но момичето. На 12.05 .2016 г. непълнолетното момиче   родило дете. Двамата нямали сключен граждански брак по законно-установения ред, поради непълнолетието и брачната недееспособност на  момичето. След раждането на бебето непълнолетното момиче подало молба до отдел „Социално подпомагане“ гр.Левски за изплащане обезщетение за майчинство. Извършена проверка от социален работник в отдел „Закрила на детето“ гр.Левски  установила, че майката  е непълнолетна и живее на семейни начала с обвиняемия.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Прочетете също:

За последните 24 часа – 3 686 теста, положителните са 330

След направени 3 686 PCR теста за изминалото денонощие са установени нови 330 заразени с ...