Акценти
Начало / Спорт / 25 спортни катерачи от страната в оспорвана надпревара за купа „Кайлъка”

25 спортни катерачи от страната в оспорвана надпревара за купа „Кайлъка”

IMG_9342спортно катерене

Спортни катерачи от Плевен, Варна, Велико Търново, София и Казанлък – общо 25 състезатели, участват в провеждащото се днес в Плевен състезание по спортно катерене за мъже и жени в дисциплините за скорост и трудност.

На стената в спортната зала на Медицинския университет майсторите в катеренето се състезават за приза купа „Кайлъка”.

IMG_9347Цветан Петров

Сред претендентите за приза е 25-годишният Цветан Петров от Алпийски клуб „Кайлъшка долина” – Плевен. „Занимавам се с катерене вече 15 години, но през последните 4-5 не съм ходил на състезания и съм щастлив, че Плевен възроди традицията да е домакин на такъв турнир”, сподели  Цветан веднага след успешното си представяне в дисциплината за скоростно катерене.

Оказва се, че интересите на Цветан са много разнообразни. Наскоро е кандидатствал в конкурс на National Geographic „Млад изследовател”, в който участниците се представят с нещо екстремно. Цветан е кандидатствал с пещерно гмуркане, но също и с успехите си в състезателното катерене. Но не е попаднал сред призовата шестица. Догодина ще опитам отново, категоричен е младият мъж.

Следобяд към 15.30 часа ще започнат финалите за трудност, които по думите на журито са най-атрактивната част от състезанието.

Награждаването се очаква да бъде към 17.30 часа.

 IMG_9344спортно катерене

Прочетете също:

Важно за шофьорите в Плевен! Временно се променя движението на 23 май заради спортна проява

Във връзка с недопускане нарушаването на обществения ред и осигуряване на нормалното провеждане на спортни ...