Начало / Култура / 25-годишен юбилей празнува днес арт школа „Колорит” с изложба

25-годишен юбилей празнува днес арт школа „Колорит” с изложба

Своя 25-годишен юбилей ще отбележи с изложба плевенската арт школа „Колорит” тази вечер. Домакин на мероприятието, с мото „Полет в цветове”, ще бъде Художествена галерия „Илия Бешков”, а началото ще бъде поставено в 17 часа.

„Стотици са децата от школата, които,  завършиха арт специалности във висши учебни заведения у нас и в чужбина и са вече утвърдени творци, други в момента се обучават, трети се подготвят в школата за своето кандидатстване”, припомни ръководителката на школата Майя Ананиева. През тези години школата има реализирани над 200 самостоятелни изложби, като 60 от тях са в престижни галерии, музеи и посолства в чужбина. Над 50 пък са участията на малките колоритчета в международни пленери и арт фестивали, като наградите им наброяват над 5 000. Над 30 са страните от различни континенти, от които малките художници са се завръщали със златни, сребърни, бронзови медали и плакети, специални и уникални призове, почетни знаци, дипломи и сертификати от международни конкурси.

За самата изложба Майя Ананиева сподели, че „тя представя не само нашите живописни творби, тя носи заряда на нашия творчески полет, полет на вдъхновението, полет на мечтите, полет към нови  високи върхове и нови хоризонти”.

Прочетете също:

Освободиха от наем ползвателите на обекти в РУМ „Мизия” за времето на извънредното положение

Общински съвет – Плевен допълни решението си, прието на заседанието през м. април в подкрепа ...