Акценти
Начало / Образование / 25 години от създаването си отбеляза ДФСГ „Интелект”

25 години от създаването си отбеляза ДФСГ „Интелект”

IMG_9767ДФСГ Интелект - 25 години

С тържествен концерт под мотото „25 години заедно с „Интелект“ в Драматичен театър „Иван Радоев” днес ДФСГ „Интелект” – Плевен, отбеляза 25 години от създаването си. С него завършиха поредицата от инициативи, посветени на юбилея.

Тържеството в Драматичния театър започна с посрещане на училищното знаме. След което директорът на ДФСГ „Интелект” – Емил Райков, в словото си припомни началото, когато през 1990 г. шепа учители решават „да направят промени в закостенялата система на образованието и да дадат на своите ученици възможност за свобода и творчество”. С гордост той отбеляза, гимназията формира прекрасни млади хора и им дава нужната подготовка и основа за отлична реализация в обществото.  „Днес  ДФСГ „Интелект” е едно проспериращо училище, осъществило множество проекти в страната и чужбина, и популяризирало името на Плевен и България на четири контитента”, допълни Емил Райков.

IMG_9755ДФСГ Интелект - 25 години

За тези 25 години училището са завършили над 2 300 професионално подготвени млади хора. Сред тях днес има адвокати, лекари, журналисти, банкери, мениджъри. „Но най-важното е, че те са личности със собствена позиция, умеещи да мислят, да вземат решения и да съграждат”, подчерта още директорът. Той изказа специална благодарност на преподавателите, на чийто възрожденски дух и енергия се дължи до голяма степен просперитета на училището.

Поздрав по повод годишнината от създаването на ДФСГ „Интелект” поднесе кметът на Плевен проф. Димитър Стойков, който отбеляза, че юбилеят е прекрасен повод да засвидетелства отново своето признание за заслужено високия авторитет на ДФСГ „Интелект”. По думите му, училището е сред най-престижните не само в Плевен, но и в цялата страна.

По повод празника кметът връчи на директора Емил Райков грамота и почетен плакет на Община Плевен.

IMG_9760ДФСГ Интелект - 25 години

С поздрав към преподавателите и учителите се обърнаха също зам.-областният управител Красимир Иванов и началникът на РИО-Плевен Албена Тотева. Поздравителен адрес беше прочетен от името на народния представител Васил Антонов.

IMG_9763ДФСГ Интелект - 25 години

Тържественото отбелязване на юбилея продължи с документален филм, който разказа 25-годишната история на училището, припомняйки събития, факти, интервюта.

Празникът продължи с концерт с участието на бивши и настоящи ученици на гимназията, солисти от Общински хор „Гена Димитрова”, балет към читалище „Съгласие”, хор „Звъника”. Финал на тържеството сложиха изпълненията на фолклорен ансамбъл „Нашенчета” към Центъра за работа с деца.

IMG_9750ДФСГ Интелект - 25 години

IMG_9757ДФСГ Интелект - 25 години

Прочетете също:

Разкрита е дарителска сметка за възстановяване на Медицински университет – Плевен след пожара 

След огнената стихия, която на 29 септември опожари над 800 кв.м покривна конструкция  на Медицински ...