Начало / Образование / 204 останаха свободните места за седмокласниците след второто класиране

204 останаха свободните места за седмокласниците след второто класиране

Днес в Регионалният инспекторат по образованието бяха обявени свободните места за трети етап на класиране на учениците за прием след завършен VII клас за учебната 2015-2016 година.  След второто класиране незаети останаха 204 места в 12 училища – 10 в Плевен и 2 в Червен бряг, като повечето са единични бройки.

От Регионалния инспекторат съобщават, че след първия и втория етап  броят на записаните ученици с хронични заболявания е 8, а трима близнаци са приети над държавния план – прием по тяхно желание в съответствие с нормативната уредба.

Подаването на заявления за участие в трети етап на класиране за всички ученици от областта и за учениците от други области ще се извърши  от 10  до 14 юли 2015 г., включително, от 08.00 ч. до 18.00 ч. в НУ „Единство“ – Плевен, без почивните дни.

За Трети етап на класиране право да подадат документи имат  ученици, които не са участвали в приема до сега и успешно са  положили  изпитите по БЕЛ и по математика, некласираните от първи и втори етап, незаписаните ученици след пъври и втори етап.

Желаещите да участват в третото класиране подават заявление за участие в трети етап на класирането.  В заявлението си ученикът може да променя или пренарежда желанията си, но не запазва мястото си по-преден етап на класиране. Други необходими документи са  копие на удостоверението за завършен VІІ клас и оригинал за сверяване,  копие от медицинско свидетелство ( само за кандидатстващите за специалности от професии) и оригинал за сверяване,  служебна бележка с оценките от положените приемни изпити за сверяване на вписания входящ номер.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...