Акценти
Начало / Икономика / 20 300 лева глоби са наложили през май от РИОСВ – Плевен

20 300 лева глоби са наложили през май от РИОСВ – Плевен

През месец май експерти на РИОСВ – Плевен извършиха 105 проверки в 97 обекта. За отстраняване на установени несъответствия те са дали 33 предписания.

За констатирани административни нарушения по Закона за водите за съставени 3 акта за установяване на административно нарушение (АУАН) на фирмите „Пелтина“ ЕООД, „Плевен Мес“ ООД и „Венеца“ ЕООД, с които на нарушителите са наложени имуществени санкции и глоби с общ размер 20 300 лв., съобщават от екоинспекцията.

През май са влезли в сила след обжалване наказателните постановления на „Екотехника“ ЕООД, „Полихим СС“ ЕООД и на Димитър Стойков в качеството му на кмет на Община Плевен.  Общият размер на наложените санкции и глоби  е 23 000 лв.

Нова текуща санкция е наложена на „Матев млекопродукт“ ЕООД, гр. Ловеч. Тя е в размер 815 лв. месечно и е за констатирано наднормено замърсяване на воден обект.

Суми в размер на 4258,92 лв. са разпредели и преведени на съответните общини, на чиято територия се намират обектите, санкционирани от РИОСВ – Плевен. Това са общините Троян, Долни Дъбник, Долна Митрополия и община Тетевен. Преведените суми могат да се използват само реализацията на екологични проекти.

Прочетете също:

Платеното паркиране чрез мобилно приложение се регламентира с промени в общинска наредба

Предложение за изменения и допълнения на общинската Наредба №3 за обществения ред при използване на ...