Начало / Крими / 20 години затвор за син, убил майка си

20 години затвор за син, убил майка си

След внесен в съда обвинителен акт, Окръжна прокуратура – Плевен постигна осъдителна присъда от двадесет години лишаване от свобода при строг режим за син, убил майка си и разчленил трупа й. Присъдата влезе в сила и предстои да бъде изпълнена.

Петър О. е признат за виновен и осъден за това, че на 17.04.2017г. в гр. Плевен, умишлено умъртвил своята майка – Ганка О. на 67 години – престъпление по чл.116 ал.1 т.3, във вр. с чл.115 от НК.

Петър О. живеел в гр.Плевен,  в местността „Кожухарска чешма“ заедно със своята майка. Двамата живеели бедно, с оскъдни доходи. Не упражнявал постоянна трудова дейност, а само когато го извикат да помага за обща работа. Майката била клошарка. И двамата редовно злоупотребявали с алкохол, не поддържали социални контакти с близки и роднини, не разговаряли със съседите си и често се карали помежду си, най-вече за пари. В детството си Петър О. е бил малтретиран физически от своя баща /покойник/, а на единадесет годишна възраст претърпял злополука, като паднал на главата си от 10 м. височина. Майката контролирала поведението на сина си чрез авторитарен стил и изисквала абсолютно подчинение.

На 17.04.2017 г. в следобедните часове, двамата употребили значително количество алкохол. Между тях възникнал конфликт по повод неумелите действия на обвиняемия при приготвянето на кафе. Двамата взаимно си отправяли заплахи за убийство. Майката се обърнала към сина си с думите „Ако искаш ме убий и се отърви от мене“ и го напръскала със спрей. Тогава синът взел нож от масата и нанесъл прободно-порезна рана в областта на шията на жената, в следствие на която пострадалата получила остра кръвозагуба и аспирация на кръв в белия дроб и след няколко минути починала. Тогава Петър О. изнесъл на двора трупа на своята майка и със същия нож започнал да разчленява тялото. Действията му били видени от преминаващ покрай имота човек, който изплашен от видяното съобщил за извършеното убийство.

По искане на прокуратура Петър О. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Предстои присъдата да бъде изпълнена.

Прочетете също:

354 са доказаните случаи на COVID-19 в страната

През последното денонощие са установени 16 нови случаи на заразени с коронавирус. Така общият брой ...