Начало / Крими / 189 шофьори са осъдени за извършени от тях  транспортни престъпления по обвинения на Районна прокуратура – Плевен

189 шофьори са осъдени за извършени от тях  транспортни престъпления по обвинения на Районна прокуратура – Плевен

По обвинение на Районна прокуратура – Плевен, 189 шофьори са осъдени за извършени транспортни престъпления. В 108 от случаите прокуратурата е работила по бързи производства, при които разследването е приключено и извършителят е предаден на съд и е осъден в изключително кратки срокове.

 Срещу лицата, осъдени за извършени транспортни престъпления  прокуратурата е внесла в  съда 53 споразумения,  95 обвинителни акта и 41  предложения за налагане на административни наказания след освобождаване от наказателна отговорност.

Най-много са осъдените лица за шофиране след употреба на алкохол или наркотично вещества – общо 89, от които 49 са шофирали след употреба на алкохол и 40 след употреба на наркотични вещества.

Още 52 водачи са санкционирана за това, че са си служили с контролни знаци, издадени за друг автомобил и с подправени идентификационен номер.

33-ма нарушители са наказани за това, че са управляване на МПС без съответното свидетелство за управление или в срока на изтърпяване на наказание лишаване от право на управление.

По обвинения на прокуратура 8 шофьори са осъдени за това, че при управление на МПС са причинили  имуществени и неимуществени щети и още 7 за противозаконно отнемане на чуждо превозно средство.

Прочетете също:

Летни занимания започват в Центъра за работа с деца (програма)

Заниманията по интереси за деца през лятната ваканция в Плевен ще започнат от 17 юни ...