Акценти
Начало / Крими / 18-годишен на съд за марихуана

18-годишен на съд за марихуана

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 18-годишен  за държане на марихуана, съобщи Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвинението срещу Алберт Ф. е за това, че на неустановена дата през 2017 г. в с. Комарево, обл. Плевен, в обитаваната от него къща, без надлежно разрешително придобил и държал на 25.10.2017 г. високорисково наркотично вещество –марихуана, с общо тегло 248,546 гр. и на стойност 1491,28 лева. Престъпление по чл. 354а  НК.

Обвиняемият е осъждан за престъпление от общ характер. През зимата на 2016 г. закупил от неустановено по делото лице – ученик в Плевен, семена от канабис, които отгледал и ги засадил до р. Вит в селото на 01.09.2017 г. След време ги обрал и ги оставил на изсъхват в къщата, където живеел, след което ги сложил в стъклени буркани.

На 25.10.2017 г. по утвърден план от директора на ОД на МВР – Плевен за противодействие на наркоразпространението на адреса в с. Комарево била извършена проверка от полицейски служители при която е намерен наркотика.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

С драматизация на популярна приказка в ДГ „Снежанка” започна Седмицата на четенето

По повод Седмицата на четенето в детска градина „Снежанка“ – Плевен, децата от група „Слънчо“ ...