Акценти
Начало / Общество / 17.5 градуса отчетоха синоптиците в Плевен

17.5 градуса отчетоха синоптиците в Плевен

Температурен рекорд за 2 февруари отчетоха синоптиците в Плевен. Вчера максималната температура е била 17.5 градуса, досегашният рекорд за тази дата е 16.2 градуса.

С подобрена максимална температура за този ден е и Свищов, където са измерени 12 градуса, с близо два градуса повече от досегашният  максимум за 2 февруари.

За днес синоптиците прогнозират предимно облачно време, като около обяд в Западна България ще започне да превалява дъжд, а до вечерта ще завали и в крайните източни райони. Температурите ще се задържат сравнително високи за периода.

Чака ни ранна пролет

Пролетта ще дойде скоро според предсказанията на мармота Фил от градчето Пънксътоуни в американския щат Пенсилвания, предава Асошиейтед прес, цитирана от Vesti.bg.

На 2 февруари в САЩ се празнува Денят на мармота и в този ден има традиция косматият гризач да бъде извлечен от дупката си. Според легендата, ако при излизането от леговището животинчето види сянката си, зимата ще продължи още шест седмици. Ако не – пролетта ще дойде скоро.

Това поне твърди „Вътрешният кръг“ – група ентусиасти, които всяка година слагат смокинг и цилиндър, за да наблюдават предсказанието на мармота.

Прочетете също:

Как да изберем нова батерия за прахосмукачка

Може да не сте забелязали, но прахосмукачките отдавна не са това, което бяха. През последните ...