Начало / Икономика / 17 безработни се конкурират за едно свободно работно място

17 безработни се конкурират за едно свободно работно място

Обявените свободни работни места през месец март са 240 и бележат известен ръст в сравнение с предходния месец, отчитат от Бюрото по труда в Плевен. По програми за заетост са заявени 15 работни места, а 215 са на първичния пазар. Частни работодатели са заявили 150 места.

На пазара на труда в община Плевен 17 души се борят за едно работно място. Формиращ местното търсене продължава да е неквалифицираният пазар със заявени 139 места. Търсят се предимно хора с основно образование, най-вече в областта на търговията, леката промишленост и услугите.

На следващо място е квалифицираният пазар с 44 места. Преобладава търсенето на работници. Обявени са места за шивачи, шофьори на товарни автомобили, монтьори на земеделски машини, електромонтьор, стругар, фрезист, заварчик, касиер обменно гише и други.

Свит и с най-ниски потребности е висококвалифицираният пазар на работна сила – едва с 32 места. Те са предимно в областта на здравеопазването, икономиката, образованието, сферата на услугите, хуманитарната област, техниката.

Прочетете също:

Зелените региони – фокус на регионален форум в Плевен

В Плевен продължава поредицата от тематични публични събития за обсъждане на възможностите и перспективите за ...