Акценти
Начало / Спорт / 14-годишна плевенчанка отива на финал по шахмат за жени

14-годишна плевенчанка отива на финал по шахмат за жени

14-годишната Симонета Иванова отново постигна успех и ще играе на финала на Републиканското първенство по шахмат за жени. Полуфиналът се е провел от 6 до 12 февруари в Пловдив, в надпреварата са взели участие 10 състезателки, които са играли по кръгова система всяка срещу всяка. В този турнир се реши участието на последните 4 участнички във финала на Републиканското първенство за жени, където участват също 10 състезателки в спор за титлата – класиралите се от първо до трето място на миналогодишния финал, първите 3 с най-висок ФИДЕ рейтинг и първите четири от полуфинала.

За трета поредна година ученичката от Математическа гимназия “Гео Милев” Симонета Иванова се класира за финал жени като победи преките си конкурентки за класиране м.с. Ц. Галунова и ФМ Д. Сиркова и завърши реми с м.м. Павлина Чилингирова. С общ резултат от 6 точки завоюва желаната квота за финала и отново ще бъде най-малката участничка там. Участие в турнира е взела и вице световната шампионка В. Радева, която е безапелационно надиграна от плевенчанката. Финалът ще бъде през месец април в Панагюрище, където Симонета ще мери сили за шампионската титла с женския шахматен елит на България.

На финалите ще участва и личният й треньор гросмайстор Александър Делчев, който не скри очакванията си за чудесно представяне на талантливата плевенчанка.

Прочетете също:

Високи постижения за състезателите на Спартак 14 от Световното първенство и купа по Шотокан

Плевенските състезатели по Шотокан карате – до се представиха отлично на  Световното първенство и купа, ...