Начало / Образование / 14 години няма асфалтиран път към ОУ „Свети Климент Охридски” (Втора база) – Плевен

14 години няма асфалтиран път към ОУ „Свети Климент Охридски” (Втора база) – Плевен

14-та поредна година няма асфалтиран път към ОУ „Свети Климент Охридски” (Втора база), което се намира в сградата на ДФСГ”Интелект” – Плевен. В основата на проблема  са земите на частни лица, с които Общината не може да постигне договорка, поясни Анелия Петракиева, помощник-директор на училището.

От откриването на учебното заведение през 1999 г до днес са правени многократни опити проблемът да бъде решен, но безрезултатно. Единственият успех, който постига педагогическият екип по време на предходното местно управление начело с кмета Найден Зеленогорски, е насипването на отсечката с камъни. Така децата поне не газят калта в дъждовните дни.

Частично решение на въпроса е учениците от първи до четвърти клас, които се обучават във Втората база на училището, да влизат от входа на двора към ДФСГ „Интелект”. Практиката обаче показва, че за повечето от тях маршрутът е отдалечен и неудобен.

„Водили сме много разговори и за поставяне на осветление по пътя към нашето училище, но такова беше поставено само по пътя към „Интелекта”. На нашата сграда има само прожектори”, сподели още Петракиева.

Черна котка минала път и на одобрения тази пролет проект за основен ремонт на сградата, който предвижда смяна на ел и ВиК-инсталации, саниране, смяна на дограма и др. С падането на правителството в страната ни обаче предвидените дейности изобщо не стартират.

Проблеми за педагогическия екип създават и по-големите деца  от жк „Дружба”, които вечер се забавляват в двора на училището. Дни преди началото на учебната година, случайно или нарочно, е счупен за пореден път прозорец на сградата. „Имаме готовност да сменим стъклото. Просто изчакваме да наближи 16-ти септември, защото ако избързаме, ще го счупят отново”, поясни практиката Петракиева.

Тя допълни, че сградата е освежена отвътре, няма течове, а вчера от РИОКОЗ-Плевен са получили разрешително за стартиране на учебната година 2013/2014 година. Три паралелки първокласници ще прекрачат прага на ОУ „Свети Климент Охридски” (Втора база) след дни.

Прочетете също:

Празникът на МУ-Плевен ще стартира с национална научна сесия

Празничните прояви на Медицински университет-Плевен, посветени на 47-та годишнина от създаването на висшето училище, ще ...