Акценти
Начало / Култура / 138 самостоятелна изложба открива артшкола „Колорит“

138 самостоятелна изложба открива артшкола „Колорит“

Най-новите живописни творби на децата от артшкола „Колорит“ ще бъдат представени в изложбата „Детето и кучето”, съобщи ръкаводителката на школата Майя Ананиева.  Темата на изложбата е изключително актуална. Колекцията от близо 60 рисунки е създадена специално за участието на школата в 14-тия Международен конкурс за деца и младежи „Детето и кучето” в град Честохова, Полша. Изложбата показва разнообразие от сюжети, композиции и техники, които правят творбите емоционално въздействащи. От всяка рисунка блика любов, доверие и нежност към четириногите приятели. Зрителите ще се срещнат в картините  детската чувствителност във взаимоотношението човек – куче, която преминава винаги през сърцето. Рисунките са изпълнени с  радост от общуването и приятелството с кучето.

Това е 138-та самостоятелна изложба на арт школа „Колорит”.

На откриването на изложбата на 8 май 2012 г. от 17.30ч. в Общинска галерия Къща на художниците – Плевен тържествено ще бъдат връчени 45 награди от конкурси в Полша, Украйна, Литва, Русия и България.

Прочетете също:

Златни отличия от световен конкурс в Иран за деца от арт школа „Колорит”

Шестгодишният Алекзандър Янков и десетгодишната Лилия Янкова от плевенската арт школа „Колорит” постигнаха бляскава  победа ...