Начало / Икономика / 126 фирми от 18 държави идват за пчеларското изложение

126 фирми от 18 държави идват за пчеларското изложение

От 8 до 10 февруари в Плевен ще се проведе единадесетото издание на Международното изложение – договаряне „Пчеларство”, в което участие ще вземат 126 фирми от 18 държави, съобщиха днес на пресконференция организаторите на изложението „Партнерс експо”. Съорганизатор на панаирната проява е Областен пчеларски съюз – Плевен, със съдействието на браншовите организации в страната. И тази година международното изложение ще премине под патронажа на областния управител Иван Новкиришки.

По време на изложението, което ще се проведе в „Мания тауър”, ще бъде представено пчеларско оборудване и инвентар, пчелни продукти, както храни, напитки и козметика с пчелни продукти. За първи път тази година ще бъде представена високопроходима техника за подвижно пчеларство.

В рамките на изложението ще се проведе и традиционния конкурс за детска ридунка и пластика. Представени са над 350 творби на деца от цялата страна, Македония, Сърбия и Испания. Награждаването на победителите в конкурса е предвидено за 10 февруари, като преди това плевенски свещеници ще осветят медът, който децата ще получат като награда.

В съпътстващата програма на изложението са предвидени семинари, презентации, дискусии с утвърдени лектори от Министерството на земеделието, Държавен фонд „Земеделие” и от научни институти от България, Румъния, Русия, Турция.

Международното изложение ще бъде открито на 8 февруари от 10 часа. На откриването се очаква да присъства министъра на земеделието Мирослав Найденов.

Прочетете също:

Общинският съвет на Плевен даде съгласие за нов  договор за кредит с ФЛАГ  

Единодушно с 40 гласа „за“ Общинският съвет на Плевен даде съгласие Община Плевен да сключи ...