Акценти
Начало / Образование / 125 бакалаври и магистри от Медицинския ще получат дипломите си днес

125 бакалаври и магистри от Медицинския ще получат дипломите си днес

На тържествена промоция днес, от 11.30 часа в зала „Магнум” на Втора клинична база дипломите си ще получат 125 абсолвенти от Випуск 2019 на Медицински университет – Плевен. Дипломантите са от четири специалности на Факултет “Обществено здраве”: 24 бакалаври от специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия”, випуск 2018; 12 бакалаври от специалност „Опазване и контрол на общественото здраве“, випуск 2018; 25 бакалаври от специалност „Управление на здравните грижи”, випуск 2019; 43-ма магистри от специалност „Управление на здравните грижи“, випуск 2018 и 2019 и 21 магистри от специалност „Обществено здраве и здравен мениджмънт“, випуск 2019. Общо 33-ма (26 %) са дипломантите с отличен успех.

Специално приветствие към дипломантите ще поднесе проф. Флориан Стегер, Директор на Института по история, философия и етика на медицината към Университет Улм, Германия.

Официален гост на тържествената промоция тази година ще бъде Негово Превъзходителство г-н Ерик Льобедел, посланик на Франция в България. На официална церемония в началото на празника той ще удостои чл.-кор. проф. Григор Горчев с френското държавно отличие – степен „Кавалер“ на Ордена на академичните палми.

Прочетете също:

Засилен интерес към кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и утре“ в Плевен

Студенти и ученици от Плевен се включиха в кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и ...