Начало / Култура / 120 творби на плевенски автори представени на „Шипка” 6

120 творби на плевенски автори представени на „Шипка” 6

Изложбата „Плевенски художници – 70 години творчески живот” официално беше открита в емблематичната галерия на СБХ на „Шипка” 6. От фонда на ХГ „Илия Бешков” – Плевен, са представени  120 творби на 115 автори от различни поколения по повод годишнината на Дружеството на плевенските художници. Представени са почти всички  жанрове – живопис, графика, скулптура, керамика, текстил, приложна графика…

В изложбата участват произведения на незабравимите Ангел Спасов, Христо Бояджиев, Никола Златев, Сидония Атанасова, Дило Дилов, акад. Светлин Русев, Тома Трифоновски, оставили едни от най-ярките творчески следи в художествения живот на Плевен и страната.

Със съдействието на Община Плевен по повод 70-годишнината на плевенското Представителство на СБХ беше издаден и юбилеен каталог, представящ репродукции на 184 творби от 115 художници. Изложбата ще бъде показана и на плевенската публика в ХГ „Илия Бешков”. Откриването ще се състои на 3 ноември – Празника на Свети Пимен Зографски и Ден на българските художници.

За infoPleven

Прочетете също:

Ирена Христова заема мястото на главен секретар на Областна администрация – Плевен

Клетва като държавен служител положи днес Ирена Христова, която ще е главен секретар на Областна ...