Начало / Общество / 116 лица с увреждания ползват подкрепа по проект

116 лица с увреждания ползват подкрепа по проект

От началото на месец февруари Община Плевен реализира проект „Подкрепа за равни възможности”, по който 116 лица в неравностойно положение от Плевен, Славяново и Бохот в продължение на една година ще ползват социални услуги. Стойността на проекта е 236 784 лева.

Социалните услуги ще се предоставят от 66 доставчици, които са селектирани между 184 кандидати, обясниха от Община Плевен. Ползвателите на услугите също са подбрани чрез класиране, извършено от дорекция „Социално подпомагане” сред 272 граждани в неравностойно положение, заявили желание да ползват социални услуги.

Пет месеца след началото на изпълнението, вече са назначени 46 социални асистенти и 20 домашни помощници, които в продължение на една година ще обслужват 29 деца и 97 възрастни на територията на трите населени места, обясниха от общинската администрация.

За ползвателите на услуги и лицата от кръга на техните социални контакти са планирани ежемесечни консултации със социален работник.

За социалните асистенти и домашните помощници е предвидено обучение всеки месец за разглеждане на типични проблемни казуси, а два пъти годишно и участие в специализирани обучения по метода „Супервизия”.

Обучителите са преподаватели от Медицински университет – Плевен.

За качеството на предлаганите социални услуги ще се следи редовно чрез посещения всеки месец  в домовете на потребителите.

Прочетете също:

В Плевен палят празничните светлини на 1 декември

С приказния детски спектакъл „Елхичке, засияй над земята, огрей със звездата” ще бъдат запалени празничните ...