Начало / Здравеопазване / 11 отлични оценки на изпита по биология в Медицинския

11 отлични оценки на изпита по биология в Медицинския

11 кандидат-студенти са получили оценки над 5.50 на изпита по биология за специалностите „Медицина” и „Фармация” в Медицинския университет в Плевен, съобщават от висшето училище.  Резултатите могат да бъдат видяни на сайта на университета и на място в Ректората.

Най-висок е процентът на оценките „добър” – 43 %, следвани от оценките „много добър” – 22 %. Тази година 108 кандидати са изкарали двойки по биология на редовната сесия (16 %), а тези с оценка среден са 119 (17 %).

От висшето училище припомнят, че на предварителния изпит по биология 55 кандидат-студенти получиха оценка над 5.50, като пълните шестици бяха 7. Това означава, че тези кандидати ще участват в класирането с оценката си от предварителния конкурс и не са се явили на редовния.

Утре, 12 юли, е вторият изпит за двете специалности – този по химия. Той ще започне в  9.00 ч и е с продължителност 4 астрономически часа. В деня на изпита кандидат-студентите ще се настаняват по местата си от 8.00 ч до 8.30 ч. Точно в 8.40 ч в зала „Асклепий” на Ректората ще бъде изтеглен изпитния вариант от тестови въпроси и задачи по химия. Това ще стане на произволен принцип в присъствието на членовете на Академичното ръководство на МУ-Плевен – ректора на висшето училище проф. д-р Славчо Томов; зам.-ректора по учебната дейност проф. М. Александрова; декана на Факултет „Медицина” проф. д-р А. Аспарухов; зам.-декана на Факултет „Фармация“ доц. д-р Павлина Йорданова; председателя на Комисията за оценяване на конкурсните работи по химия проф. Ангелина Стоянова; председателя на Техническата комисия за прием на кандидатстудентски документи Виржиния Лазарова, родители на кандидатите и журналисти.

 

За infoPleven

Прочетете също:

115 бакалаври и магистри от факултет „Обществено здраве” получават дипломи днес

Промоция на 115 бакалаври и магистри от специалностите във Факултет „Обществено здраве” на Медицински университет ...