Начало / Образование / 100 първокласници посреща утре обновеното НУ „Христо Ботев” в Плевен

100 първокласници посреща утре обновеното НУ „Христо Ботев” в Плевен

Най-голямото начално училище  в областта  – „Христо Ботев“ в Плевен, ще отвори отново врати за 456 ученика, от които 100 първокласници.  Утре, 15 септември, училището ще посрещне своите възпитаници с много оригинални новости, реализирани по инициатива на директора Цветелин Горанов.

Изненадите започват още от училищния двор, където са поставени красиви висящи кошници с цветя.  Атрактивната и забележителна декорация на двора, включваща алпинеуми, каменна река и много цветя,   e допълнена с  нова фитнес площадка на открито и маси за шах. С много старание и внимание към детайлите дворът на училището е превърнат в приятно място за отмора на учениците, който освен че радва окото, възпитава у децата вкус към красивото и загриженост да го пазят.

НУ Христо Ботев - нова украса

Нови патриотични арт инсталации преобразиха две от стените на училището. Точно под светлинното знаме на едната от тях са написани думите на княз Борис Първи, Покръстител „От земята Болгарска и камен не давам”  в изображение на  контурна карта на България, запълнено с цветовете на родния трибагреник. На другата стена, вдясно от централния вход на училището е изписано емблематичното стихотворение на Иван Вазов „Аз съм българче“.

Във всяка класна стая са поставени портрети на едни от най-светлите личности в българската история – Христо Ботев и Васил Левски и националния трибагреник.

От училищното вярват,  че тези  инициативи  ще  запалят родолюбива  искра във всяко детско сърчице.

%d0%bd%d1%83-%d1%85%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%b2

Прочетете също:

От март билетчето за тролей в Плевен вече ще е 1.50  лв.

Билетът за пътуване в тролейбусния транспорт в Плевен се променя от 1.00 лв. на 1.50 ...