Начало / Образование / Пет награди за учениците от Езиковата гимназия в Плевен от Националния театрален ученически фестивал

Пет награди за учениците от Езиковата гимназия в Плевен от Националния театрален ученически фестивал

Сред силната конкуренция от 28 състава от цялата страна формация „Експеримент“ при Езикова гимназия – Плевен с ръководител Ангелина Маркова спечели пет награди  от авторитетния Национален театрален ученически фестивал, който се проведе на 28 юни  в град Русе. Плевенските ученици бяха отличени с поощрителна награда за спектакъл, с награди за поддържаща женска роля за Александра Петрова и Симона Резашка и за поддържаща мъжка роля за Христо Генов, както и колективна награда на Габриела Иванова, Зорница Марчева и Александра  Петрова за ролята на джуджетата.

Това издание на този престижен форум по думите на председателя на журито ще се запомни с рекордния брой участващи състави, както и с изключително високото ниво на показаните спектакли. Тъкмо затова спечелените награди от младите театрали са толкова ценни като постижение. След изиграването на „Генералната репетиция“ журито сподели своите впечатления от  спектакъла. То подчерта, че това е един интелигентен, умно направен спектакъл, който носи забравения  в наши дни романтичен дух. Бяха впечатлени от свежестта, хармоничността, красотата и цялостното художествено послание, както и от добрата игра на артистите.  В него по думите им има всичко, сподели Ангелина  Маркова.  Тя добави, че е силно впечатлена от компетентната професионална оценка на журито и от съдържателния разговор  след спектакъла, в който е получила интересни мнения и идеи за развитието на формацията.

През есента формацията ще продължи да представя пред ученическа аудитория своя спектакъл “Генералната репетиция“ и  ще започне репетиции по нова пиеса.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...