Начало / Култура / „Ледената царица” представя балетната школа при читалище „Съгласие”

„Ледената царица” представя балетната школа при читалище „Съгласие”

Тази вечер от 19 часа на сцената на читалище „Съгласие” малките грации от Школата по балет ще представят спектакъла „Ледената царица” по едноименната приказка на Андерсен. Постановката е на Христо Домусчиев, а хореографията – на Маня Николова. Приказна атмосфера на сцената ще създава сценографията на художника Иван Велчев. Музикалният подбор е на Илиана Павлова.

„Ледената царица” е естествено продължение на „Приказка за балета”, която Маня Николова и нейните възпитанички поднесоха миналата година на публиката. „Отново зрителите ще могат да видят красиви танци, обхващащи от класика до най-модерна танцова техника и всичко това в съчетание с драматично действие”, обясни Маня Николова.

В спектакъла ще участват и момчета от НУИ „Панайот Пипков”, които ще танцуват брейк  на сцената. Заедно с най-малките балерини, талант ще покажат и девойките от Студиото за класически танци към Балетната школа. Общо в спектакъла участват 38 деца.

След премиерното представление тази вечер, са предвидени още три – на 24, 25 и 26 април от 10 часа.

Прочетете също:

Започна попълването на Националната система „Живи човешки съкровища”

Министерството на културата стартира процедурата за попълване на Националната система „Живи човешки съкровища – България” ...