Начало / Последни новини / Ясни участниците от Плевенска област за купата на АФЛ

Ясни участниците от Плевенска област за купата на АФЛ

Шест отбора от Плевенска област ще участват в турнира за купата на Аматьорската футболна лига /АФЛ/ – сезон 2018/2019 година. Областният съвет на БФС – Плевен залага на четирите ни представитела в първенството на Северозападната Трета лига – Спартак /Плевен/, Вихър /Славяново/, Партизан /Червен бряг/, Левски /Левски/, два отбора от А областната група – Вихър /Гулянци/ и Ювентус /Малчика/. Предстои съставяне на програмата и изтегляне на жребий за определяне на съперниците. Победителят на областта трябва да бъде излъчен до края на месец октомври тази година. Той ще продължи участието си в следващия кръг срещу най-добрите от Северозападния регион.

Турнирът се провежда в три етапа – областни квалификации /през септември и октомври/, квалификационни срещи с участието на областните първенци /ноември – март/, полуфинали и финал /април –  май/. Мачовете от последния етап се играят на неутрален терен.

Купата на АФЛ се провежда по системата на елиминиране в една среща. Ако резултатът остане равен след края на редовното време, продължения не се играят, а директно се изпълняват дузпи до излъчване на победителя.

Прочетете също:

В Плевен започна третото издание на фестивала „Шарено петле”

Днес паркът на Регионалният исторически музей беше изпълнен с детска глъч. Малчуганите и техните родители ...