Акценти
Начало / Последни новини / Ясна програмата на Плевенска област за купата на Аматьорската футболна лига

Ясна програмата на Плевенска област за купата на Аматьорската футболна лига

Започва турнира за купата на Аматьорската футболна лига /АФЛ/ – сезон 2017/2018 г. Областният съвет на БФС – Плевен вече е готов с програмата, която ще излъчи победителя на областта. В последствие той ще продължи участието си в Северозападния регион. Жребият отреди в единият полуфинален двубой да премерят сили Левски от едноименния град и Вихър /Славяново/, като левскарите са домакини. Победителят се класира за финалния мач на Плевенска област. В другата среща Мизия приема на 6 септември в Кнежа плевенския Спартак. В този предварителен кръг почива Партизан /Червен бряг/. На 20 септември във втория полуфинал селекцията на Илиян Здравков ще е домакин на победителя от двубоя в Кнежа. Най-добрия отбор на Плевенска област в турнира ще бъде излъчен на 4 октомври, като във финала ще спорят спечелилите мачовете в Левски и Червен бряг.

Турнирът се провежда в три етапа – областни квалификации /през септември и октомври/, квалификационни срещи с участието на областните първенци /ноември – март/, полуфинали и финал /април –  май/. Мачовете от последния етап се играят на неутрален терен.

Купата на АФЛ се провежда по системата на елиминиране в една среща. Ако резултатът остане равен след края на редовното време, продължения не се играят, а директно се изпълняват дузпи до излъчване на победителя.

Снимка: bnr.bg

Прочетете също:

Работници на  „Паркстрой” ще засадят живите елхички и на граждани

Във връзка със запитвания на граждани къде могат да засадят живите си коледни елхички по ...